Alleen Maar Goedbedoelende Mensen

Van goedbedoelend naar Game Changer op het gebied van inclusie.

 

Klinkt dit herkenbaar voor jou?

N

Je weet dat er ongelijkheid in de wereld is, maar herkent het nog niet altijd als het zich afspeelt.

N

Je weet dat je privileges hebt, maar je kan hier geen voorbeelden van noemen in je eigen leven of jouw privileges op een positieve manier inzetten om meer gelijkwaardigheid te creëren. 

N

Je wilt graag inclusiever spreken en handelen, maar weet niet hoe je dit aanpakt.

N

Je zou soms mensen willen aanspreken op ongepast gedrag en uitspraken maar voelt je handelingsverlegen.  

N

Je wil het gesprek over diversiteit en inclusie in jouw organisatie op gang brengen, maar je mist kennis over hoe je hierover een gesprek kan faciliteren. 

N

Je voelt je alleen in je verlangen om een werkomgeving te creëren waar mensen zich niet alleen welkom voelen, maar ook een sense of belonging ervaren. 

{

“Don’t think outside the box, question the box.”

Het vraagstuk inclusie is voor iedereen relevant 

en sijpelt in elke hoek van de samenleving door. 

Mijn eigen transformatiereis 

Ik ken alle situaties hierboven. De taal om gesprekken over inclusie te voeren en ongelijkheid aan te kaarten was mij niet geleerd als kind en tiener. Maar, ik had het gevoel dat veel situaties niet klopte en dus waren er explosies van emoties, heftige stiltes en tranen. Als reacties kreeg ik onbegrip, grapjes, werd ik genegeerd of kreeg ik te horen dat ik mij aanstelde.

Als jong-volwassene was ik al wat meer gewapend met woorden en ging ik het gesprek aan, maar  vaak kwam ik met die gesprekken helemaal niet waar ik zijn wilde. Ik wilde wederzijds begrip, erkenning voor diverse perspectieven, en herkenning van uitsluitingsmechanisme, maar op de een of andere manier lukte dat niet.

Het keerpunt kwam toen ik tijdens mijn 2e studie leerde om het dominante perspectief te bevragen, of eigenlijk, wat nog belangrijker was, ik leerde dat er een dominant perspectief was. Eindelijk kreeg ik theorieën en modellen aangereikt om de wereld met een andere lens te bekijken. Eindelijk zag ik mijn gevoelens en ervaringen bevestigd in de theorie die ik las. Ik kon mezelf, mijn ervaringen en gevoelens opeens veel beter plaatsen in deze wereld.

Maar, met die bevestiging en (h)erkenning kwam ook de boosheid. Boosheid over de ongelijkheid, het onrecht, het verschil aan privilege en het privilege van onwetendheid van de dominante groep. Gelukkig was daar bell hooks en haar triologie over liefde, haar love ethics. Niet zweverig, maar juist praktisch handelen vanuit liefde. Daarnaast, hoe kan ik het anderen kwalijk nemen als zij net als ik als kind, niet de taal hebben geleerd om gesprekken over uitsluiting en inclusie te voeren? Hoe kan ik het hen kwalijk nemen als ik zelf ook pas tijdens mijn 2e studie leerde over het dominante perspectief?

En dus maakte ik Alleen Maar Goedbedoelende Mensen, my love of labor, een voorstelling vanuit de theorie van mijn opleiding zonder enige vakjargon. Het werd een laagdrempelige lecture performance, waar mensen voor de duur van de performance in mijn schoenen konden staan.  Tijdens het nagesprek vroegen mensen hoe ze meer konden leren, hoe ze van alleen maar goedbedoelend konden transformeren naar mensen die daadwerkelijk inclusief handelen en praten en die weten hoe te ‘hold space’ met elkaar. Dit programma vormt daar een antwoord op.

“Ik dacht altijd dat het een goed ding was dat ik mij er niet mee bezig hield. Ik zie nu in dat ik gebruik maakte van mijn privilege.

– Docent Hogeschool

nog een kopje hier of weghalen? 

Dit kan jij zijn..

$

Jouw ‘handelingsverlegenheid’ heb je van je afgeworpen, waardoor je je ontspannen en zelfverzekerd voelt.  

$

Je weet hoe het ‘ongemakkelijke gesprek’ te voeren en verheugd je hier zelfs op, omdat je elkaar daardoor beter begrijpt en beter samenwerkt.

$

Je voelt je gemotiveerd, energiek en bekwaam om stap voor stap te bouwen aan een inclusievere (werk)omgeving.

$

Je hebt kennis en tools om dat wat men als ‘de norm’ of ‘vanzelfsprekend’ acht, te bespreken, te bevragen en zo nodig een stukje te ontmantelen om tot een inclusievere (werk)omgeving te komen.

$

Je voelt je gesteund door een actieve community, waar je terecht kan voor vragen en uitwisseling.

$

“Crystal helpt je op een fijne manier om je denkkaders uit te breiden, zonder dat je het gevoel hebt dat je de les wordt gelezen.”

Annelien van Dam

“Crystal werkt zowel zorgvuldig als duidelijk. Zij vraagt en luistert naar alle betrokkenen en maakt hen bewust van hun rol en verantwoordelijkheid in een proces van wederzijds begrip en gesprek.” 

Liesbeth Koot

 Introducing .. 

GOEDBEDOELENDE MENSEN

Van goedbedoelend naar game changers op het gebied van inclusie.

GOEDBEDOELENDE MENSEN is een hybride programma, het heeft online en offline onderdelen. Zodat jij vol vertrouwen inclusiever kan handelen, zonder het ongemakkelijke gesprek uit de weg te gaan. Zodat jij beter kan connecten met anderen, zelfs als je nu veel handelingsverlegenheid voelt.

Alleen Maar Goedbedoelende Mensen is bedoeld voor mensen die volledig gecommit zijn, die willen reflecteren op eigen gedrag en uitspraken, die willen leren over inclusie en dolgraag ECHT positieve impact willen maken. 

DE INVESTERING EN WAT KRIJG JE PRECIES?

Blablablabblablablablablablablablablabalbablablbablablablablalblablablablablablablablablablablablablablablablablablabla”

Naam

ZES MODULES

Om echt inclusief te zijn, is het nodig om te reflecteren op jezelf,

de eigen positionering, privileges en machtsstructuren in ons leven.

Naast theorie, zit reflectie verweven in alle modules.

“Ongemak is het nieuwe gezellig.”

;

01. 

Kick-Off Event 

Feestelijke Kick-off met de lecture performance Alleen Maar Goedbedoelende Mensen. Check-in: mbt inclusie waar sta je nu en waar wil je heen?

02. 

Privileges

Privileges, wat zijn het? Hoe herken je ze en hoe kan je ze op een positieve manier inzetten?

03. 

Kleur

Vanuit de lens van critical science kijken we naar kleur als sociaal construct en in het specifiek naar witheid. Vragen die aan bod komen zijn onder andere: wat is kleur -en wat is een sociaal construct? Hoe speelt jouw kleur een rol in je leven? Wat wordt er bedoeld met witte gevoeligheid en hoe (h)erken je dit?

04. 

Taal

In deze module kijken we naar taal en de beelden die het schept. Hoe (h)erkennen we de macht die in taal verweven zit?  Wat als de taal een beeld of de ervaring inkleurt of zelfs herschept? Wat blijft in taal onbenoemd en daardoor ongezien?

05. 

Micro-agressie

Micro-agressies, wat zijn het? Waarom heten ze zo? Hoe herken je ze?

06. 

Micro-inclusie

Micro-inclusie en andere strategiën. Wanneer pas je het toe en vooral ook, hoe pas je het toe?

Wanneer jij lekker in je vel zit kun je beter presteren, helderder nadenken en creatiever zijn.
Dat is dé formule naar succes!

Rondleiding academie
(maak een video van jouw online academie)

Extra bonustrainingen:

Bonus 1:

Hoe organiseer je winstgevende webinars?

Wil je graag webinars inzetten om meer klanten te krijgen voor jouw online bedrijf? Maar heb je geen idee wat een goed inhoudelijk webinar is? Of hoe het technisch werkt om een webinar online te organiseren? In deze bonus vertel ik alles over mijn ervaringen met webinars geven. Ik review mijn beste webinar en geef je een handig stappenplan. Zo kun je ook gemakkelijk en met de juiste tools aan de slag.

(waarde € 367,-)

Bonus 2:

Hoe ontvang je goede testimonials?

Testimonials, oftewel lieve woorden van je klanten, zijn misschien wel het allerbelangrijkste op jouw website! Ze zorgen ervoor dat je website ‘social proof’ is. Maar stel je de wel de juiste vragen aan je klanten? Met deze bonus ga je van ‘prima’ naar echt mooie en dankbare testimonials. Testimonials die echt raken!

(waarde € 97,-)

Bonus 3:

How To Write – Hoe schrijf je een winstgevende salespage?

Je hebt een online programma, je hebt een salespage, maar hoe ga je daadwerkelijk jouw programma verkopen? De teksten op je salespage zijn mega belangrijk. Je krijgt in mijn programma een werkboek met de juiste vragen om goede salespage teksten te schrijven.

(waarde € 247,-)

Bonus 4:

Master in ontwerpprogramma Canva

Canva is een ontwerpprogramma voor dummies! Echt iedereen kan in Canva werken. Het is mega gebruiksvriendelijk, gratis en je hoeft geen ontwerper te zijn. Je leert in de bonustraining over Canva alles over headers maken, teksten over foto’s plaatsen, met filters werken, ebooks maken, presentaties voor je webinars of een online werkboek voor een les.

(waarde € 199,-)

Bonus 5:

Hoe werkt mailprogramma Active Campaign & MailChimp

Je leert alle ins&outs over hoe je een nieuwsbrief opmaakt, verstuurt en koppelt met jouw eigen website. Hoe maak je een gratis weggever en hoe kan je dit koppelen met je nieuwsbriefprogramma.

(waarde € 199,-)

Bonus 6:

Lanceer jouw eigen podcast!

Eén van jouw dromen is om een eigen podcast op te starten. Maar hoe doe je dat? Welke microfoon heb je nodig of welke programma’s heb je nodig om jouw podcast online te zetten? Ik heb zelf een podcast en ik vertel je stap voor stap hoe jij jouw eigen podcast online kunt zetten.

(waarde € 97,-)

 Psst… je krijgt nog meer! 

7

Online masterclasses
van gastexperts

Masterclass 01. 

Positionering vanuit
het hart

De beste positioneringsadviezen waarmee je harten verovert in de markt van Doran van Veenendaal. Wist je dat mensen eerder kiezen voor merken en ondernemers die een hoger doel dienen? Het is dus heel belangrijk dat potentiële klanten zich kunnen identificeren met jou. En met jouw waarom.

Doran van Veenendaal is positionering expert, hartstrateeg, bedrijfsbezieler en (business) coach.

[JE KUNT EEN FOTO IN EEN RONDJE IN CANVA MAKEN]

Masterclass 02. 

De kracht van focussen & minimaliseren

Minimalistisch ondernemen gaat over bewust stilstaan bij wat echt nodig is in je bedrijf. Wat maakt jou echt gelukkig en waar wil jij meer tijd en aandacht aan besteden? Ilona Annema van Minimalistisch ondernemen geeft tips om meer te focussen met jouw online programma.

Ilona Annema. Eigenaar & Business Minimalist bij Minimalistisch Ondernemen.

Masterclass 03. 

Vang de inhoud van jouw online programma

Hoe zorg je ervoor dat jij het ‘gouden’ idee vindt voor jouw programma? Dat je een ijzersterk inhoudelijk programma hebt dat klopt? Jette van Duijn is leerexpert en zij leert jou in deze masterclass hoe jij jouw inhoud kunt vangen in een online programma. Niet alleen een specifiek idee, zodat je echt een specifieke markt kunt claimen. Maar ook leertechnisch een goed programma. Zodat je deelnemers geheel zelfstandig de beste resultaten kunnen behalen met jouw programma.

Jette van Duijn is goudvanger
en aanbodexpert.

WAT VOOR BEGELEIDING KRIJGEN ZE IN JOUW PROGRAMMA?

Live Q&A sessies via Facebook Live of Zoom

=

Wij organiseren maandelijks online samenwerkdagen via Zoom om al je vragen te kunnen stellen aan Rosanne.

=

Naast de online sessies via Zoom kun je dagelijks (en onbeperkt) je vragen stellen in de besloten Facebookgroep. Gea, mijn lieve assistent, checkt een aantal keer per dag de besloten Facebookgroep.

Duurzame investering voor de toekomst

Normaal betaal je voor een webbouwer of virtueel assistent een uurprijs als je vragen hebt of aanpassingen voor je website en/of online academie door wilt voeren. Als je eenmaal lid bent van mijn programma kun je ALTIJD gratis je vragen stellen in de community. Je doet het dus niet alleen, maar samen met een groep gelijkgestemden!

Ben jij er klaar voor?

“De beste dag van je leven is de dag waarop jij besluit dat jouw leven van jou is. Een dat jij degene bent die jouw leven vorm geeft.”

Stel jezelf hieronder voor..

Ik ben business- & dreamdesigner. De afgelopen jaren begeleidde ik al honderden vrouwelijke ondernemers. Ik hielp ze om hun online droombedrijf op te zetten én zichtbaar te maken. Ruim vijf jaar geleden ben ik gestart met een speciaal online programma – DESIGN YOUR DREAM – waarin je droomwebsite en online academie realiseerd. Ik heb al meer dan 450 onderneemsters geholpen met mijn programma.

Ik maakte de switch van offline ondernemen naar een online programma. Ik hervond mijn creativiteit, mijn energie en vond mijn werk weer leuk. Doordat ik mijn grenzen duidelijk communiceerde en meer tijd overhield om mijn bedrijf te laten groeien, ervaarde ik eindelijk de balans en vrijheid waar ik al langer zo naar verlangde. Dat gun ik jou ook!

Probeer in het ‘over mij’ stukje jouw verhaal te vertellen en laat zien dat jij de  expert bent! Heb je ook een opleiding gevolgd of veel ervaring?

REFERENTIES

Bekijk ook de bonusles in mijn academie over goede testimonialsvragen aan klanten.
De juiste vragen stellen aan jouw klanten is mega belangrijk voor de referentie.

Mijn droom was een online business zodat ik overal zou kunnen werken en ik heel veel vrouwen zou kunnen bereiken en helpen. Ik had alleen geen idee hoe ik dat moest doen omdat de online wereld compleet nieuw was voor mij. Toen ik op de website van Rosanne kwam wist ik meteen dat ik op de goede plek was. Niet alleen door haar enorme (technische) kennis maar ook door haar stijl en manier van werken.

Wat Rosanne heel goed doet is je altijd de mogelijkheid geven om voorzichtig te proberen of kennis te maken met haar en haar programma’s, bijv. door webinars, challenges of kick-starts. Ik deed mee met zo’n kick-start en was meteen onder de indruk! Door de lessen van Rosanne was ik in staat om mijn eigen website te bouwen. Zo cool!

Toen de website stond was het tijd voor de online academie en ook die heb ik samen met Rosanne gemaakt. Door de samenwerkdagen en de begeleiding van Rosanne ging dat super goed en kon ik al snel de eerste deelnemers toelaten.

Ik ben nog steeds weleens verbaasd over hoeveel ik heb geleerd en hoe stevig mijn online bedrijf nu staat.
Zonder Rosanne zou ik niet staan waar ik nu sta…

Mirjam Heijder

MindBee

Ik wilde al een tijd een onlineprogramma maken zodat ik mijn klanten nog beter kan helpen. Aan ideeën en content geen gebrek maar waar haal ik de tijd vandaan? En dan ook die techniek nog…

Doordat ik al langer klant ben bij Rosanne, weet ik dat ik bij Rosanne in goede handen ben. Rosanne heeft veel ervaring met het maken van het onlineprogramma’s en de techniek die daarbij komt kijken. Ik wilde ook een stok achter de deur om dat programma nu eindelijk te gaan maken.

Dankzij het programma van Rosanne staat mijn online academie, werkt de techniek en als ik er een keer niet uitkom kan ik terugvallen op de deskundige hulp van Rosanne en haar team. Ik nu zelfs bezig met het ontwikkelen van een tweede onlineprogramma: de blije ondernemer. Dat was mij niet gelukt zonder het next level-programma en de ondersteuning van Rosanne.

Het meest waardevolle aspect van het programma is voor mij persoonlijk het vertrouwen dat als ik er niet uitkom, ik terug kan vallen op deskundige hulp. En dat het niet alleen gaat over het bouwen van de academie maar ook alles wat daarbij komt kijken zoals de promotie van je onlineprogramma. Ook op nieuwe ontwikkelingen zoals de AVG speelt ze in. De Facebookgroep waar je altijd terecht kunt met je vragen is voor mij ook waardevol. Ik heb het programma van Rosanne als meerdere keren aanbevolen in mijn eigen netwerk.

Start before you are ready is van toepassing op Rosanne en daarmee inspireert zij mij. Alleen door te doen (ook al is het nog niet perfect) leer je en kun je bijsturen. Dat maakt dat ik sneller in beweging kom en al meer mensen heb kunnen helpen.

Aike Borghuis

Een hele tijd liep ik al met het idee om een onlineprogramma te gaan maken. Ik besloot om het Next Level-programma te gaan volgen, omdat ik wist dat ik gewoon NU moest beginnen met het maken van het programma. Als ik zou wachten op het juiste moment, dan zou het waarschijnlijk nooit gebeuren. Voordat ik het programma van Rosanne ging doen wist ik niet zeker of het handig was om zelf een programma te gaan maken, of dat ik dat wilde uitbesteden. Maar het idee om het helemaal uit handen te geven vond ik niet prettig. Ik vind het fijner dat ik zelf aanpassingen kan doen in mijn programma en niet voor ieder klein dingetje een websitebouwer moet mailen. 
 
Dankzij het Next Level-programma heb ik in een korte periode een onlineprogramma neergezet. Ik had nog geen ervaring met websites maken, maar door de lessen van Rosanne had ik dat zo onder de knie. Het is voor mij nu een kleine moeite om iets aan te passen in mijn academie. Ik heb heel veel geleerd van de lessen van Rosanne. Ook mijn salespage ziet er prachtig uit, helemaal in mijn eigen stijl. Anderen zijn echt onder de indruk als ze zien hoe mijn pagina’s eruit zien. Ik voel me echt supertechnisch nu ik gewoon weet hoe het werkt. 
Het meest waardevolle vond ik de live samenwerkdagen, waarin ik echt heel veel werk heb kunnen verzetten. En daardoor had ik een stok achter de deur, om het idee echt om te gaan zetten naar een werkend onlineprogramma. Binnen vier maanden na de start van het Next Level-programma, is de eerste groep in mijn onlineprogramma gestart. Binnenkort ga ik het programma opnieuw lanceren. Ik ben er superblij mee! 
Susanne Walstock

Veelgestelde vragen

Probeer in dit lijstje ook herkenbare bezwaren mee te nemen. Bijvoorbeeld ik vind het te prijzig of ik heb weinig tijd.

Het liefste wil ik mijn programma morgen al af hebben. Kan ik mijn eigen tempo bepalen?

Ja dat kan zeker! Stel dat je al zo snel mogelijk wil lanceren dan kunnen wij samen een planning maken om het ook echt haalbaar te maken. Ik denk wel dat het goed is om eerst te gaan lanceren en dat je daarna jezelf nog 1 a 2 maanden geeft om je programma te maken. Je lanceert dan alvast een earlybird kaartje voor je programma. Verder kan ik alle lessen voor je openzetten zodat je eigen tempo kunt bepalen. Je hebt ook levenslang toegang tot mijn programma.

Ik vind het nog best een dure investering. Kan ik dit bedrag terugverdienen?

Denk je dat je mijn programma weer kunt terugverdienen? Stel jij vraagt €500,- voor jouw programma dan heb je 6 deelnemers nodig. Ik ga je helemaal begeleiden met het bouwen en lanceren van jouw programma. Zelf verdien ik gemiddeld tussen de 10.000-15.000 euro per maand met mijn programma. Stel de vraag aan jezelf denk jij dat je mijn programma gaat terugverdienen?

Er staan mega veel programma's online. Waarom zou ik nu nog beginnen met een online programma?

Ik kreeg deze mooie quote van een deelnemer: “Ergens in de wereld zoekt iemand precies naar wat jij te bieden hebt.”. Er zullen vast al online programma’s zijn in jouw vakgebied. Maar jij bent als persoon uniek. Als jij echt je eigen unieke programma maakt wat helemaal bij jou als persoon past. Dan maakt het niet uit dat er nog duizenden online programma’s zijn. Geloof echt in je eigen superpower!

Wanneer zijn de online samenwerkdagen?

De online samenwerkdagen zijn meestal op maandag of dinsdag. Je kunt zelf bepalen wanneer je online aanschuift. 

Moet ik heel technisch zijn om een programma te kunnen bouwen?

Nee helemaal niet! Je hebt alleen je internetbrowser nodig en geen andere technische programma’s op je computer. Verder hoor ik van oud-deelnemers dat ik echt in jip & janneke taal uitleg. Iedereen snapt mijn video’s! 

Moet ik een ervaren ondernemer zijn om deel te nemen?

Nee natuurlijk niet! Ik heb ook veel startende ondernemers geholpen met mijn programma. Wat een groot voordeel voor starters is dat je ook toegang krijgt tot mijn websiteprogramma. Je kunt naast je online academie ook nog een droomwebsite bouwen! Waarom eerst jaren ploeteren? Terwijl je direct goed kunt beginnen! Ik ben fan als je nu al begint met online ondernemen :-)! 

“Mooie quote..”

– Naam

Heb je over 10 jaar spijt als je het nu NIET doet?

Bouw aan je eigen levenswerk! Wees trots op jezelf wat je tot nu allemaal al hebt geleerd. Zorg dat je jouw kennis en ervaring gaat documenteren. Voor jezelf, voor je (klein)kinderen, voor iedere vrouw of man hier op de wereld.

“Het is beter om je eigen levenspad met kronkels te bewandelen,
dan een perfect pad van een ander.”

Niet twijfelen maar DOEN. Boek nu een vrijblijvend gesprek!

Wil je weten of mijn programma iets voor je is? Boek een vrijblijvend gesprek.

Het is altijd goed om de mogelijkheid op je salespage te plaatsen om met jou in gesprek te gaan. Je kunt de onderstaande button linken naar je contactpagina op je website.